Nyhet

Poolia

Poolia rapporterar stor vinstförbättring

Bemanningsbolaget Poolias omsättning var högre under första kvartalet medan vinsten var positiv och gjorde ett ordentligt skutt uppåt.

Omsättningen steg 16,8 procent till 432 miljoner kronor (370).

Rörelseresultatet blev 11,9 miljoner kronor (1,7), med en rörelsemarginal på 2,8 procent (0,5).

Resultatet före skatt var 12,8 miljoner kronor (0,1).

Resultatet efter skatt blev 10,2 miljoner kronor (-1), och per aktie 0,22 kronor (-0,02).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 17,8 miljoner kronor (31,4).

Året har inletts bra i Sverige med tillväxt för både Poolia och Uniflex.

”Uniflex har även lyckats över förväntan med rörelsemarginalen som uppgick till 4,1 procent i kvartalet. Det var delvis en effekt av gynnsamma kalendereffekter i det första kvartalet i år, men framförallt berodde den på att vi har varit skickliga i vårt arbete med att teckna avtal med nya kunder”, säger vd Jan Bengtsson.

Rörelsemarginalen för Poolia Sverige var positiv under kvartalet men har enligt Bengtsson en bit kvar tills man är nöjda.

I Norge har den nya vd:n vänt på verksamheten och den har både vuxit och varit lönsam under perioden. I Finland var både Poolia och Uniflex fortsatt lönsamma, men bara Poolia kom att uppvisa tillväxt.

I Tyskland har omsättningen fortsatt att gå ned även om förlusten är lägre än motsvarande period. Bengtsson säger att man inte är nöjda förrän det blir vinst igen. Viktigt för att kunna vända på trenden är att det tyska samhället öppnar upp, uppges det.

Poolia, MkrQ1-2021Q1-2020Förändring
Nettoomsättning43237016,8%
Rörelseresultat11,91,7600,0%
Rörelsemarginal2,8%0,5%
Resultat före skatt12,80,112 700,0%
Nettoresultat10,2-1
Resultat per aktie, kronor0,22-0,02
Kassaflöde från löpande verksamhet17,831,4-43,3%


http://media.finwire.com/media/FWM005E76C-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Poolia

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Poolia

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt