Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Positiv interimsdata för Modernas mRNA-vaccin mot säsongsinfluensan

Modernas säsongsinfluensavaccin, mRNA-1010, producerade robusta antikroppssvar mot alla fyra influensavirusstammarna. Det visar interimsdata från fas 1-studien med vaccinet, skriver bioteknikbolaget i ett pressmeddelande.

Data visar att mRNA-1010 förstärkte skyddet mot alla stammar 29 dagar efter vaccination vid alla olika dosnivåer och inga signifikanta säkerhetsrisker observerades. Bolaget meddelar samtidigt att fas 2-studien av kandidaten är färdigregistrerad och att förberedelser för fas 3-studien pågår.

Datan innebär att Moderna ligger före andra läkemedelstillverkare såsom Pfizer som testar effektiviteten av sitt mRNA-baserade influensavaccin, skriver Reuters.

Moderna uppgav även att man utvecklar ett pan-respiratoriskt årligt tilläggsvaccin som skulle rikta in sig på flera virus, inklusive covid-19, influensa och respiratoriskt syncytialvirus.

"Även före covid-19-pandemin dog cirka tre miljoner människor varje år på grund av luftvägsinfektioner, och många fler är inlagda på sjukhus eller blir sjuka till följd av dessa virus. På Moderna är vårt mål att begränsa detta lidande med ett årligt pan-respiratoriskt tilläggsvaccin som är anpassat till de cirkulerande stammarna av SARS-CoV-2, säsongsinfluensa och RSV", säger Stéphane Bancel, vd Moderna.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Moderna Inc

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Moderna Inc

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.