Positiva resultat vid kombination av Sputnik och Astra Zenecas covid-19-vaccin

Nyhet

Positiva

Positiva resultat vid kombination av Sputnik och Astra Zenecas covid-19-vaccin

Preliminära studier som kombinerar Sputniks och AstraZenecas covid-19-vaccin visar på högt antikroppssvar hos en majoritet av studiens deltagare. Det skriver Tass och Reuters som hänvisar till ett uttalande från den ryska statliga investeringsfonden (RDIF).

"Enligt resultaten från preliminära försök ökade andelen antikroppar som neutraliserade spikproteinet i SARS-CoV-2-viruset med fyra gånger hos mer hos 85 procent av deltagarna på den 57:e dagen av försöken", heter det i RDIF:s uttalande.

Resultaten kommer från de första 20 personerna i studien som totalt omfattar 100 deltagare. Först ges en dos av Astras vaccin och efter 29 dagar ges en dos av Sputniks.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om AstraZeneca

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading och kryptovalutor

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien AstraZeneca

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev