Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Preservium

Preservium Property köper fastigheter för 1,5 miljarder kronor, SBB delägare, ska noteras i november

Fastighetsbolaget Preservium Property, ett av Pareto Securities nybildat bolag, har förvärvat fastigheterna Täby Vinkelhaken 2 och Huddinge Snickarboden 1. Köpeskillingen före avdrag för latent skatt uppgår till 1,5 miljarder kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Hyresgästerna utgörs av Riksarkivet samt Region Stockholm som representerar 64 procent respektive 36 procent av hyresintäkterna.

Fastigheterna omfattar totalt 43 200 kvadratmeter uthyrningsbar area och den genomsnittliga återstående kontraktslängden uppgår till 19 år. Fastigheterna är belägna i Arninge och Flemingsberg i Stockholm. På båda fastigheterna finns betydande byggrätter som möjliggör expansion för befintliga hyresgäster.

Intresset för att medverka i aktieemissionen har varit mycket starkt och bland de största aktieägarna finns bland annat fastighetsbolaget SBB med ägarandel om drygt 35 procent.

Preservium Property avses noteras på Spotlight Stock Market i november 2021.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt