Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Probi

Probi har en intressant pipeline och fokuserar fortsatt på topline-tillväxt - vd

Probiotikabolaget Probi rapporterade under morgonen minskad omsättning och lägre resultat i andra kvartalet jämfört med samma period föregående år. Kvartalet var i linje med ledningens förväntan, men tyngdes särskilt av utvecklingen i USA-verksamheten.

I den efterföljande telefonkonferensen uppger vd Tom Rönnlund att bolaget har haft problem med utebliven försäljning hos större kunder i Amerika-regionen. Men att det kommer göras upp av att bolaget har en intressant pipeline och flera möjligheter som lär skapa ytterligare tillväxt framöver.

Probi har börjat få en bättre kontakt med kunderna i den något svagare regionen igen, vilket skapar bättre möjlighet till affärer framöver samt en potential till att sälja in nya produkter.

Trots det något svagare kvartalet ser Rönnlund positivt på framtiden, den underliggande efterfrågan är stark och konsumenter börjar nu få tillgång till läkemedel i butik igen, vilket kan gynna Probi framöver.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Probi

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Probi

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt