Nyhet

Probi

Probi har en intressant pipeline och fokuserar fortsatt på topline-tillväxt - vd

Probiotikabolaget Probi rapporterade under morgonen minskad omsättning och lägre resultat i andra kvartalet jämfört med samma period föregående år. Kvartalet var i linje med ledningens förväntan, men tyngdes särskilt av utvecklingen i USA-verksamheten.

I den efterföljande telefonkonferensen uppger vd Tom Rönnlund att bolaget har haft problem med utebliven försäljning hos större kunder i Amerika-regionen. Men att det kommer göras upp av att bolaget har en intressant pipeline och flera möjligheter som lär skapa ytterligare tillväxt framöver.

Probi har börjat få en bättre kontakt med kunderna i den något svagare regionen igen, vilket skapar bättre möjlighet till affärer framöver samt en potential till att sälja in nya produkter.

Trots det något svagare kvartalet ser Rönnlund positivt på framtiden, den underliggande efterfrågan är stark och konsumenter börjar nu få tillgång till läkemedel i butik igen, vilket kan gynna Probi framöver.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Probi

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Probi

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt