Nyhet

Profilgruppen

Profilgruppen rapporterar lägre intäkter och resultat, ser försämrade marginaler 2021 (uppdatering)

(Uppdatering: fler detaljer i hela nyheten)

Aluminiumprofilbolaget Profilgruppen redovisar lägre intäkter och resultat i fjärde kvartalet 2020 jämfört med motsvarande kvartal i fjol. Styrelsen föreslår ingen utdelning.

Nettoomsättningen sjönk 2,7 procent till 371,6 miljoner kronor (381,9).

Rörelseresultatet blev 5,3 miljoner kronor (22,7), med en rörelsemarginal på 1,4 procent (5,9).

I resultatet ingår finansiellt stöd om 2,4 miljoner kronor (0,0) och engångskostnader om 10,0 miljoner kronor (0,0)

Resultatet före skatt var 10,3 miljoner kronor (23,5).

Resultatet efter skatt blev 7,4 miljoner kronor (18,9), en minskning med 60,8 procent mot föregående år. Resultat per aktie hamnade på 0,86 kronor (2,42), vilket innebär en minskning med 64,5 procent mot föregående år.

Styrelsen föreslår att ingen utdelning lämnas, i likhet med föregående år.

- Volymmässigt har det fjärde kvartalet inneburit en återhämtning till föregående års nivåer, dock med lägre priser. Med tanke på att pandemins andra våg drabbade oss i november är det en strålande prestation av organisationen att leverera på den efterfrågade nivån. Trots kraftansträngningen ser vi inte den positiva effekten på resultatet, vilket beror på en fortsatt ogynnsam produktmix. Vi arbetar idogt med att säkra ytterligare volym till högre marginaler, effektivisera vår produktion och våra interna processer, kommenterar vd Fredrik Zöögling.

"Vi förväntar oss kraftigt ökade leveransvolymer under första halvåret 2021 jämfört med 2020. Volymerna är avsedda att ge ett volymtillskott till vår nya produktionsanläggning. De tillkommande kontrakten har tagits i hård konkurrens på en tuff marknad. Tillsammans med en ofördelaktig mix i övriga affärer ser vi dock försämrade marginaler", skriver Profilgruppen om utsikterna för 2021.

Profilgruppen, MkrQ4-2020Q4-2019Förändring
Nettoomsättning371,6381,9-2,7%
Rörelseresultat5,322,7-76,7%
Rörelsemarginal1,4%5,9%
Resultat före skatt10,323,5-56,2%
Nettoresultat7,418,9-60,8%
Resultat per aktie, kronor0,862,42-64,5%
Utdelning per aktie, kronor00


http://media.finwire.com/media/FWM005A117-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om ProfilGruppen

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien ProfilGruppen

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt