Projektengagemang minskar vinsten, räknar med stegvis förbättring av marknadsläget framåt

Nyhet

{newsItem.title}

Projektengagemang minskar vinsten, räknar med stegvis förbättring av marknadsläget framåt

Teknikkonsulten Projektengagemang redovisar en minskad omsättning och nästan halvering av vinsten under första kvartalet, jämfört med fjolårsperioden.

Omsättningen sjönk 17,3 procent till 282,0 miljoner kronor (341,1). Minskningen förklaras av färre antal medarbetare och att merparten av fjolårsperioden gick opåverkad från pandemin.

Ebita-resultat blev 18,2 miljoner kronor (28,9), med en ebita-marginal på 6,5 procent (8,5).

Rörelseresultatet blev 15,5 miljoner kronor (26,1), med en rörelsemarginal på 5,5 procent (7,7).

Resultatet efter skatt blev 9,3 miljoner kronor (16,2), och per aktie 0,38 kronor (0,67).

”Den marknad vi möter under 2021 påverkas fortfarande av pandemin. Vi ser dock tydliga indikationer på en ökad aktivitet på marknaden. Vår arkitektverksamhet arbetar i tidiga skeden av projekt och förbättringen vittnar om att kunder på nytt vågar göra investeringar. Vår bedömning är att marknadsläget stegvis kommer att förbättras med tonvikt på andra halvåret”, säger vd Helena Hed.

Projektengagemang, MkrQ1-2021Q1-2020Förändring
Nettoomsättning282,0341,1-17,3%
EBITA18,228,9-37,0%
EBITA-marginal6,5%8,5%
Rörelseresultat15,526,1-40,6%
Rörelsemarginal5,5%7,7%
Nettoresultat9,316,2-42,6%
Resultat per aktie, kronor0,380,67-43,3%


http://media.finwire.com/media/FWM005F04A-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda nyhetsuppslagen från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar.

Nyhets- och aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser – smidigt va?

Nyheter om Projektengagemang

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Projektengagemang

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev