Nyhet

Prostatype Genomics planerar att ta in 80 miljoner kronor i nyintroduktion på First North

Prostatype Genomics, som utvecklar den CE-märkta kärnprodukten Prostatype Test System, planerar att ta in 80 miljoner kronor vid en nyintroduktion på Nasdaq First North Growth Market. Sedermera Fondkommission har anlitats som finansiell rådgivare. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget grundades 2007 som en avknoppning från Cancer Center Karolinska. Resultatet av detta blev utvecklandet av den idag CE-märkta och marknadsklara produkten Prostatype Test System. Systemet ger ett mått av aggressivitet hos prostatacancer och underlättar valet av optimal behandling.

Bolaget förbereder nu en nyemission av units, bestående av aktier och vederlagsfria teckningsoptioner om totalt cirka 80 miljoner kronor inför en planerad notering på First North i tredje eller fjärde kvartalet 2020.

Prostatype Genomics har under sommaren 2020 slutfört en bryggfinansiering på 11,6 miljoner kronor för att finanseria bolagets aktiviteter under kapitaliserings- och noteringsprocessen. Brygglånet avses att kvittas mot aktier i den planerade emissionen.

Prostatype Genomics vd Fredrik Persson kommenterar:

"Vi befinner oss i ett avgörande ögonblick i Prostatype Genomics historia. Bolaget är på väg mot en notering för att kunna accelerera tillväxt och fortsatt expansion. [...] Den årliga adresserbara marknaden för Prostatype Genomics uppskattas till cirka 9 miljarder kronor. Därutöver ser vi en tillväxttakt på mellan 6-8 procent per år"

Tim Hansson
tim.hansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Prostatype Genomics

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Prostatype Genomics

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt