Nyhet

Publikation pekar på möjlighet att behandla covid-19 med Annexins läkemedelskandidat ANXV

Professor Chris Reutelingsperger har tillsammans med medarbetare vid universitet i Maastricht, Nederländerna identifierat mekanismer som förefaller orsaka lungskador vid allvarlig covid-19 sjukdom och som kan hämmas av Annexins läkemedelskandidat ANXV.

Annexin Pharmaceuticals meddelade i juni att nya data talar för att bolagets läkemedelskandidat ANXV kan förväntas vara effektiv som behandling av allvarlig covid-19. Dessa data har nu publicerats i den ansedda tidskriften från American Heart Associaton. Det framgår av ett pressmeddelande.

- De fosfatidylserinkatalyserade mekanismerna som driver det hyperkoagulativa tillståndet/bildandet av mikroproppar i covid-19 kan potentiellt blockeras av ANXV, säger professor Reutelingsperger.

Professor Reutelingsperger är engagerad som rådgivare till Annexin Pharmaceuticals för att bistå inom grundforskning, imagingstudier och val av analyser vid kliniska studier.

Annexin kommer att undersöka möjligheter till separat finansiering av en studie inom covid-19, utan att äventyra resurser för fas 1 studien i friska frivilliga eller imaging-studien. Huvudalternativen för sådan finansiering är anslag och mjuka lån.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Annexin

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Annexin

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt