Nyhet

Purmo

Purmo Group stiger 5,3 procent på Helsingforsbörsen, första nordiska bolaget som noteras i spac-affär

Industribolaget Purmo Group började i dag den 3 januari att handlas på Helsingforsbörsen. Aktien handlas med kortnamnet PURMO på segmentet Midcap. Bolaget är verksamma inom komfortlösningar för inomhusklimat i Europa.

Noteringen skedde genom ett samgående med spac-bolaget Virala Acquisition Company som slutfördes den 31 december. Purmo tog därigenom över Viralas notering, som började handlas på Helsingforsbörsen den 29 juni 2021. Purmo blir därigenom det första bolaget i Norden som noteras genom att ta över ett spac-bolag. Purmo Group var tidigare helägt av familjen von Rettig. Bakom Virala står bland annat familjen Ehrnrooth.

Aktien har hittills i dag handlats till 14,95 euro som högst betalt och 14,50 euro som lägst betalt. Klockan 12.15 var senast betalt 14,95 euro, vilket är en uppgång på 5,3 procent jämfört med stängningskursen före nyår, då aktien hette Virala. Aktier för 0,3 miljoner euro har bytt ägare hittills i dag. Bolaget har 41,94 miljoner aktier utestående och börsvärdet är 627 miljoner euro räknat på senast betalt.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt