Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Qiiwi

Qiiwi Games mer än fördubblar intäkterna men vänder till förlust i fjärde kvartalet

Spelutvecklingsbolaget Qiiwi Games mer än fördubblar intäkterna i fjärde kvartalet 2020 jämfört med mtosvarande kvartal i fjol. Resultatet vänder till förlust mot föregående periods vinst.

Nettoomsättningen steg 134,7 procent till 27,7 miljoner kronor (11,8).

Ebitda-resultat blev -4,9 miljoner kronor (1,6).

Rörelseresultatet blev -5,7 miljoner kronor (1,1).

Resultatet före och efter skatt var -5,7 miljoner kronor (1,0). Resultat per aktie hamnade på -0,70 kronor (0,12).

- Under 2020 har Qiiwi Games inte bara haft en rejäl tillväxt finansiellt utan även organisatoriskt. Vid ingången av 2020 var vi 21 stycken totalt inom koncernen och vid utgången av 2020 hade vi vuxit till 42 stycken, en ökning med 100 procent. Tillväxten av personal har uteslutande skett via vår cypriotiska spelstudio i Nicosia vilket fortsatt gör att vi har en väldigt låg total personalkostnad vilket långsiktigt talar för att vi kan nå väldigt god lönsamhet för bolaget så länge våra speltitlar levererar bra resultat, kommenterar vd Erik Dale Rundbergi bokslutet.

- Tillväxten av resurser har gjort att vi nu kan ha den oerhört starka pipeline av spel för 2021 som vi verkligen tror kommer ge goda intäktsinjektioner för att fortsätta Qiiwi Games starka tillväxtresa framöver. Personalstyrkan kommer framöver att utökas i takt med att vi sätter igång fler spelprojekt samtidigt som vi vid fler spel även behöver förstärka olika områden inom bolaget i takt med att spelportföljen växer, så som resurser inom dataanalys, QA/support, marknadsföring etc, fortsätter han.

- 2021 kommer vara det helt klart mest händelserika året i Qiiwi Games historia och vi ser alla givetvis mycket fram emot att fortsätta vårt arbete mot att bli det ledande mobilspelsbolaget mot vår målgrupp "Casual Gamers" vilket vi inom bolaget är övertygade om är möjligt. Vi har spänt bågen rejält för att ha bästa tänkbara förutsättningar för att nå ett lyckat 2021 och för att fortsätta vår tillväxtresa, avslutar Erik Dale Rundberg.

Qiiwi Games, MkrQ4-2020Q4-2019Förändring
Nettoomsättning27,711,8134,7%
EBITDA-4,91,6
EBITDA-marginal13,6%
Rörelseresultat-5,71,1
Rörelsemarginal9,3%
Resultat före skatt-5,71,0
Nettoresultat-5,71,0
Resultat per aktie, kronor-0,700,12


http://media.finwire.com/media/FWS005A9A8-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Qiiwi Games

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Qiiwi Games

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt