Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Qiiwi

Qiiwi Games minskar omsättning och rörelseresultat under första kvartalet

Spelutvecklingsbolaget Qiiwi Games redovisar en lägre omsättning och rörelseresultat under första kvartalet jämfört med samma period året innan.

Omsättningen minskade till 23,1 miljoner kronor (23,4).

Ebitda-resultat blev 1,0 miljoner kronor (5,2), med en ebitda-marginal på 4,3 procent (22,2).

Rörelseresultatet blev 0 miljoner kronor (4,4). Det sämre utfallet beror på att fjolåret hade vissa speltitlar som utvecklades väldigt bra och att de första covid-19-restriktionerna förra året ledde till en ökad spelaktivitet och lägre anskaffningskostnader per spelare vid marknadsföring.

Resultatet både före och efter skatt var 0,6 miljoner kronor (4,4).

Bolaget har under perioden genomfört en riktad emission på 66,5 miljoner kronor före avdrag för transaktionskostnader, samt började handlas på First North i mitten av mars.

”Att dessa två händelser nu är genomförda tidigt under året innebär att vi skapat oss goda förutsättningar för fortsatt stark tillväxt både för bolagets spelportfölj/pipeline men även för bolagets kännedom internationellt på aktiemarknaden då Nasdaq First North Growth Market är en bevisad utmärkt tillväxtplattform för spelbolag”, säger vd Erik Dale Rundberg.

Målsättningen för 2021 är att ha sex speltitlar i portföljen som är baserade på världskända varumärken. Detta inkluderar de tre titlar som bolaget jobbar på sedan förra sommaren, ”Kitchen Nightmares” (Match-3), ”Midsomer Murders” (Ordspel) och ”MasterChef” Match-3. Därutöver finns Match-3-spelet ”Extreme Makeover: Home Edition” som är planerat att lanseras mot senare delen av året.

Qiiwi Games, MkrQ1-2021Q1-2020Förändring
Nettoomsättning23,123,4-1,3%
EBITDA1,05,2-80,8%
EBITDA-marginal4,3%22,2%
Rörelseresultat04,4
Rörelsemarginal18,8%
Resultat före skatt0,64,4-86,4%
Nettoresultat0,64,4-86,4%


http://media.finwire.com/media/FWS005E837-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Qiiwi Games

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Qiiwi Games

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt