Nyhet

Qlosr Group avser genomföra nyemission på drygt 51 miljoner kronor

Teknikbolaget Qlosr Group avser att genomföra en nyemission som ska tillföra bolaget cirka 51,6 miljoner kronor före transaktionskostnader, framgår av ett pressmeddelande.

Motivet till emissionen är primärt att växa verksamheten genom förvärv, förtidslösen av utvalda finansieringsavtal och omställning av affärsverksamheten mot en ökad andel prenumerationstjänster med väsentligt ökad lönsamhet som följd, uppger bolaget.

Bolaget har erhållit garantiåtaganden och teckningsåtaganden motsvarande cirka 80 procent av nyemissionen.

Följande villkor i sammandrag gäller för emissionen:

För varje befintlig B-aktie erhålls en uniträtt. Sextio uniträtter berättigar till teckning av en nyemitterad unit. Varje unit består av tio B-aktier.

Teckningskursen per unit, innehållande tio B-aktier, uppgår till 0,45 kronor, vilket innebär en teckningskurs om 0,045 kronor per B-aktie.

Sista dagen för handel i B-aktien inklusive rätt att erhålla uniträtter är den 18 augusti.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Qlosr Group

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Qlosr Group

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt