Nyhet

Qlosr Group förvärvar två IT-bolag, genomför nyemissioner och planerar listbyte till First North

Teknikbolaget Qlosr Group har ingått avtal om att förvärva IT-bolagen Rg19 i Norden samt SBL Data, Förvärven betalas delvis genom en nyemission som genomförts under gårdagskvällen. Det framgår av ett pressmeddelande.

Rg19 i Norden är verksamt inom affärskritisk IT-drift med en stark position i sin nisch och med kunder såsom Seco och Ahslell medan SBL erbjuder IT-tjänster till SME-marknaden.

En initial köpeskilling på 149,1 miljoner kronor erläggs till Rg19 i Norden och sedan erläggs även 50 miljoner kronor kontant samt mellan 85 och 100 miljoner i nyemitterade Qlosr-aktier i samband med tillträdet av förvärvet, som väntas ske den 1 december. Utöver det tillkommer en eventuell tilläggsköpeskilling på högst 2 miljoner kronor i nyemitterade aktier.

I affären med SBL erläggs en initial köpeskilling på 21 miljoner kronor i samband med tillträdet som är planerat till den 4 januari, varav 8,5 miljoner av dessa betalas i form av nyemitterade Qlosr-aktier. Vidare tillkommer eventuella tilläggsköpeskillingar på högst 8 miljoner kronor.

Genom förvärven väntas Qlosr Group passera en halv miljard i omsättning under 2022, med en justerad ebitda-marginal på mellan 6-8 procent.

Förvärven finansieras genom befintlig kassa, utökade kreditfaciliteter samt nyemitterade aktier.

Qlosr Group har därmed även genomfört riktade nyemissioner på sammantaget 57,5 miljoner kronor till teckningskursen 0,04 kronor per aktie, vars nettolikvid delvis kommer användas för att finansiera förvärven.

Vidare har bolagets styrelse beslutat om en riktad emission till styrelseordförande Bengt Engström samt till Qlosr Groups vd Jonas Norberg och därmed kallat till extra bolagsstämma för att rösta igenom beslutet.

Avslutningsvis har Qlosr Group för avsikt att genomföra ett listbyte till Nasdaq First North Growth Market, från sin nuvarande börsplats på NGM Nordic SME. Listbytet väntas ske under första halvåret 2022.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Qlosr Group

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Qlosr Group

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt