Nyhet

Qlosr Group höjer de finansiella målen för 2024, ska etablera dotterbolag i Danmark

Teknikbolaget Qlosr har sedan noteringen utvecklats i en högre takt än tidigare planerat varför man väljer att uppjustera de finansiella målen för 2024. Bolaget aviserar också en nordisk satsning med planer på etablering av dotterbolag i Danmark.

De nya målen är en omsättning på 1 miljard kronor (tidigare 350 miljoner), och en ebita-marginal på 10-12 procent (tidigare 10 procent). Omsättningsmålet ska uppnås genom en kombination av förvärv och organisk tillväxt.

Därutöver siktar Qlosr på att prenumerationsaffären ska stå för 60 procent av omsättningen och generera en bruttomarginal på 55 procent år 2024.

Vad gäller den nordiska satsningen dras den igång mot bakgrund av att ett antal nya kunder önskat en nordisk leverans av centralt paketerade prenumerationstjänster. Det nya danska dotterbolaget med kontor i Köpenhamn är planerat att etableras till första kvartalet 2022.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Qlosr Group

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Qlosr Group

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt