Nyhet

Qlosr tar sikte även på den offentliga sektorn

Teknikbolaget Qlosr Group har haft en händelserik period sedan det omvända förvärvet av Archelon i somras. Sedan dess har bolaget genomfört tre förvärv och gjort en signifikant upprevidering av sina finansiella mål. I en intervju med Finwire kommenterade Qlosrs vd Jonas Norberg förvärvet av Bmore IT och utsikterna för Qlosr.

Qlosr-chefen inleder med att kort förklara bolagets verksamhet.

"Qlosr är ett snabbväxande IT-bolag som har vuxit med cirka 30 procent per år sedan 2017. Det som gör att vi sticker ut och förklarar vår tillväxt är att vi paketerar samtliga IT-tjänster ett företag behöver i en standardiserad prenumeration. Detta har vi gjort mot två tydliga målgrupper, SME [små och medelstora företag] och friskolor", säger Norberg och fortsätter.

"Marknadsdrivaren bakom det här är att färre och färre SME-kunder väljer att ha en IT-avdelning. Men det har tidigare varit svårt för dem att outsourca, vilket vi nu underlättar. Ta snabbväxande Doktor24 till exempel, som är en kund till oss. För dem så handlar det om att läkaren ska ha tillgång till en IT-arbetsplats och sen ska det bara funka."

Bolaget har nyligen förvärvat Bmore IT, som ska bredda den redan stora adresserbara marknaden.

"Bmore är väldigt duktiga på offentlig sektor och jobbar med offentliga upphandlingar, så syftet med det förvärvet är att vi ska kunna komma åt de avtal som Bmore har idag, för att kunna sälja våra paketerade tjänster även till den offentliga sektorn."

Vad gäller det senaste avtalet med Adda Inköpscentral, som beräknas addera Qlosr 160 miljoner kronor i omsättning under en fyraårsperiod, ser Norberg en stor förändring i att man för första gången nu lagt in IT-arbetsplats som en tjänst, vilket inte fanns tidigare. Vidare förklarar han att det finns ett antal sådana större nationella avtal, likt det med Adda, som man vill vara med på och att "det här avtalet är en bra början."

På frågan om han ser att detta är en trend svarar Norberg.

"Ja, det är en supertrend på SME-marknaden, just kopplat till att IT-tjänster blir enklare vilket gör att företag inte behöver ha en lika stor central IT-funktion."

Efter det omvända förvärvet med Archelon uppdaterade man sina finansiella mål till att omsätta 350 miljoner kronor 2024 och ha en rörelsemarginal om 10 procent samt att prenumerationsbaserade intäkter skulle ha en 55-procentig bruttomarginal.

"Sedan det omvända förvärvet har vi gjort tre förvärv, som gör att vi landar på en omsättning på 375 miljoner kronor redan 2022. Nu har vi höjt dessa mål till att omsätta 1 miljard 2024 och ha en rörelsemarginal om 10-12 procent. Det bottnar i att den första tiden har gått bra och att vi ser att möjligheterna att fortsätta den strategi som vi hade hoppats på skulle fungera verkligen fungerar."

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Qlosr Group

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Qlosr Group

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt