Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Qlucore

Qlucore faller med 21 procent i premiärhandeln på First North

Life science-bolaget Qlucore började i dag den 5 november att handlas på Nasdaq First North Growth Market. Aktien handlas med kortnamnet QCORE.

Qlucore har utvecklat en smart programvara för cancerdiagnostik. Denna har fram tills nu använts av kunder som forskar på området. Totalt har bolaget över 200 kunder världen över. Nästa steg blir att ta ut programvaran i den riktiga sjukvården.

Bolaget genomförde inför noteringen en nyemission på 90 miljoner kronor som fulltecknades. Teckningskursen var 64,50 kronor per aktie.

Bland ankarinvesterarma fanns fastighetsprofilen Rutger Arnhult genom sitt bolag M2 och Cantaloupe som är Sinch-grundarnas investmentbolag

Aktien har hittills i dag handlats till 58 kronor som högst betalt och 49,995 kronor som lägst betalt. Klockan 09.10 var senast betalt 51 kronor, vilket är en nedgång på 20,9 procent jämfört med teckningskursen på 64,50 kronor. Aktier för 0,9 miljoner kronor har bytt ägare hittills i dag. Bolaget har 4,03 miljoner aktier utestående och börsvärdet är 206 miljoner kronor räknat på senast betalt.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Qlucore

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Qlucore

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt