Qualcomm och SSW Partners förvärvar Veoneer för 37 dollar per aktie
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Qualcomm och SSW Partners förvärvar Veoneer för 37 dollar per aktie

Qualcomm

Qualcomm och investeringsbolaget SSW Partners har ingått ett slutgiltigt avtal om att förvärva fordonsteknikbolaget Veoneer för 37 dollar per aktie i kontanter. Det värderar Veoneer till 4,5 miljarder dollar, enligt ett pressmeddelande.

Budet som är i linje med ett tidigare icke-bindande bud innebär att Veoneer har ställt in extra bolagsstämman den 19 oktober och det tidigare förvärvsavtalet med Magna slopas därmed.

Den nu aktuella transaktionen innebär att SSW Partners förvärvar samtliga aktier i Veoneer och därefter säljer Arriver-verksamheten till Qualcomm och behåller Veoneers Tier-1-leverantörsverksamhet. SSW ska verka för att Veoneers befintliga affärsplan fullföljs och för att hitta starka långsiktiga strategiska partners för affärsområdena Restraint Control Systems (RCS) och Aktiv Säkerhet.

Qualcomm har sedan tidigare ett samarbete med Arriver.

"Qualcomm är den naturliga ägaren till Arriver. Genom att integrera verksamheterna ökar Qualcomm sin förmåga att leverera en ledande och horisontell ADAS-lösning som en del av sin digitala chassiplattform," säger Qualcomms vd Cristiano Amon.

Samtidigt konstaterar Veoneers ordförande Jan Carlson att transaktionen är mer förmånlig för aktieägarna än det tidigare budet från kanadensiska Magna.

"Den ger också vårt Arriver-team attraktiva möjligheter på Qualcomm och gör det möjligt för våra andra verksamheter att hitta långsiktiga strategiska partners så de kan fortsätta utvecklas", säger Jan Carlson.

Transaktionen har godkänts av Qualcomms och Veoneers styrelse men är villkorad av att aktieägarna i Veoneer säger ja. Affären förväntas slutföras under 2022.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Qualcomm

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Qualcomm

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt