Quickbit ska inte fullfölja köpet av nederländska Digital Currency Services

Nyhet

{newsItem.title}

Quickbit ska inte fullfölja köpet av nederländska Digital Currency Services

Fintechbolaget Quickbit kommer inte att fullfölja köpet av nederländska Digital Currency Services, enligt ett pressmeddelande.

Quickbit hade tidigare erhållit en option om att köpa DCS och meddelade den 22 december att man skulle utnyttja optionen. Men nu backar bolaget från detta eftersom kostnaden för att på egen hand söka om nödvändiga tillstånd i Nederländerna väsentligen understiger den tilltänkta köpeskillingen på 400 000 euro.

”Att avbryta förvärvet av DCS är det rätta beslutet för Quickbit och jag är glad att den goda dialogen med säljaren Quantoz N.V. har lett till att vi slutligen enats om att avbryta processen utan kostnader. För Quickbits del har vi i praktiken redan tillgång till båda direktbetalningsmetoderna iDEAL och Sofort. Vi ser en fortsatt oförändrat stor potential i den holländska marknaden och Quickbit kan nu kapitalisera på denna marknadspotential på ett både snabbare och billigare sätt, dels genom vår befintliga integration mot Payment IQ och dels i ett senare skede genom att göra en egen ansökan”, säger Serod Nasrat, vd Quickbit.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om QuickBit

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien QuickBit

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev