Quickbits pusselbitar på plats, nu har vi jättestarkt team för framtiden, kvarstår som ägare - Mathias Jonsson van Huuksloot (R)
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Quickbits pusselbitar på plats, nu har vi jättestarkt team för framtiden, kvarstår som ägare - Mathias Jonsson van Huuksloot (R)

Quickbits

(Korrigerar i ingress och andra stycket, korrekt är att Mikael Karlsson blir ny ordförande)

Fintechbolaget Quickbit som utvecklar tekniklösningar presenterade vid lunchtid en rejäl förstärkning av företagets styrelse. En av de som tar plats i styrelsen är den tidigare Ericsson-veteranen Jan Frykhammar, som varit allt från interim vd till vice vd i den svenska telekomjätten. Han sitter också i en rad börsnoterade bolags styrelser såsom exempelvis Nordic Semiconductor och ITAB Shop Concept.

Vidare tar även Mikael Karlsson plats i styrelsen och föreslås som ordförande. Han är Chief Ethics & Compliance Officer på Telia och har ett förflutet som bland annat Global Head of Compliance på Klarna. Parallellt sitter han även i styrelsen för Spiltan Fonder. Karin Burgaz är också ny ledamot. Hon är managementkonsult och sitter bland annat som ordförande för Carnegie Fonder samt som ledamot i en rad fondrelaterade bolag.

Slutligen föreslås också Hammad Abuiseifan väljas in. Han har varit direktör inom Ericsson och arbetar idag som vd för Cellmax Technologies.

Quickbits nuvarande ordförande Mathias Jonsson van Huuksloot, som fattade klubban så sent som i december, kommer att lämna styrelsen. Även Scott Wilson lämnar.

“Jag hade aldrig för avsikt att sitta länge som ledamot i Quickbit. Nu har vi tagit fram ett jättestarkt team för framtiden i styrelsen. Då är min roll överspelad. Vi stärker oss rejält inom allt från strategi och corporate governance. Jag tror fortsatt på Quickbit och kommer att fortsätta att vara storägare”, säger Mathias Jonsson van Huuksloot i en kommentar till Finwire.

Jonsson van Huuksloot uppger vidare att han haft som målsättning att stärka upp just ovanstående bitar i Quickbit, och han är väldigt nöjd med vad man på kort tid åstadkommit när det gäller styrelsesammansättningen och styrningen av Quickbit.

“Jag är inte den bästa styrelseordföranden för bolaget. Jag antog rollen för att jag ansåg som storägare att vi behövde ta ansvar för utvecklingen av Quickbit tills dess att dessa pusselbitar var på plats”, säger han.

Föregångaren på ordförandeposten var Sven Hattenhauer som alltså lämnade posten i december. Hattenhauer var då tydlig med att styrelsens kompetens behövde breddas. Den frågan är nu löst, uppger Jonsson van Huuksloot.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien QuickBit

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt