Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Railcare

Railcare uppnår rekordhög omsättning i Q3 - full beläggning i transportverksamheten

Järnvägsbolaget Railcare redovisar ökande omsättning och förbättrat resultat i tredje kvartalet jämfört med samma period föregående år. Omsättningen är den högsta någonsin i ett enskilt kvartal, drivet av rekordhög beläggning i transportverksamheten.

Omsättningen steg 33,5 procent till 126,2 miljoner kronor (94,5).

"Ökningen förklaras i huvudsak av rekordhög beläggning inom transportverksamheten. I stort sett alla tillgängliga resurser, såväl personal som maskiner, har gått för fullt under kvartalet", skriver Railcare i rapporten.

Rörelseresultatet blev 25,3 miljoner kronor (14,4), med en rörelsemarginal på 20,0 procent (15,2).

Resultatet före skatt var 24,2 miljoner kronor (13,3).

Resultatet efter skatt blev 19,1 miljoner kronor (9,8), en ökning med 94,9 procent mot föregående år.

Resultat per aktie hamnade på 0,79 kronor (0,4), vilket innebär en ökning med 97,5 procent mot föregående år.

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 11,4 miljoner kronor (29,1).

I den svenska entreprenadverksamheten har beläggningen och omsättningen ökat på årsbasis, medan det setts en minskning inom utländskt entreprenad och maskinförsäljning. Inga större maskinförsäljningar genomfördes och entreprenadarbetena i England var säsongsmässigt låga.

"Vi har en stabil orderstock med många långa avtal både för transport och entreprenad så det ser väldigt positivt ut framöver", uppger tidigare vd:n Daniel Öholm, som slutade vid sin position den 31 september.

Railcare, MkrQ3-2021Q3-2020Förändring
Nettoomsättning126,294,533,5%
Rörelseresultat25,314,475,7%
Rörelsemarginal20,0%15,2%
Resultat före skatt24,213,382,0%
Nettoresultat19,19,894,9%
Resultat per aktie, kronor0,790,497,5%
Kassaflöde från löpande verksamhet11,429,1-60,8%


http://media.finwire.com/media/FWM006906B-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Railcare

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Railcare

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt