Randviken Fastigheter avser genomföra riktad nyemission på minst 670 miljoner kronor
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Randviken Fastigheter avser genomföra riktad nyemission på minst 670 miljoner kronor

Fastighetsbolaget Randviken har för avsikt att genomföra en riktad nyemission av aktier till institutionella och andra kvalificerade investerare om minst 670 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget har tidigare flaggat för sin avsikt om riktad nyemission på 600 miljoner kronor.

Emissionen ska ske genom ett så kallat accelererat book building-förfarande, som inleds omgående och som beräknas vara avslutat före NGM Nordic SME:s öppning i morgon.

Randviken Fastigheter har vidare i dag överenskommit med säljarna om villkoren för förvärv av två fastighetsportföljer om ett totalt fastighetsvärde om cirka 2 776 miljoner kronor, som Randviken informerat marknaden om den 25 oktober och 15 november 2021.

En förutsättning för att Randviken ska ingå de överenskomna avtalen avseende förvärven, som redan undertecknats av säljarna, och ett villkor för att avtalet om bankfinansiering med Nordea och Swedbank ska träda ikraft, är att Randviken kan genomföra den riktade emissionen och därmed erhåller de ytterligare medel som krävs för att finansiera förvärvet.

För att stödja Randvikens genomförande av den riktade emissionen har huvudaktieägarna Samhällsbyggnadsbolaget i Norden, Nötudden Fastigheter Holding, Fastpartner, Vincero Invest och Tobias Emanuelsson, tillika styrelseordförande för Randviken, genom Relevante Wealth Management och RMW Rand, vederlagsfritt åtagit sig att lämna anbud om att teckna aktier i den riktade emissionen för ett belopp om sammanlagt minst 300 miljoner kronor.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt