Rättvist makroklimat gynnade Norron Premium som ökade 1,3 procent i juli

Nyhet

Rättvist makroklimat gynnade Norron Premium som ökade 1,3 procent i juli

Fonden Norron Premium steg 1,3 procent i juli. Sedan årsskiftet har fonden minskat 0,55 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Enligt förvaltarna skapar bättre makrostatistik och bättre än förväntade kvartalsrapporter en positiv marknad för krediter och aktier. Enligt förvaltarna kommer centralbankerna att göra vad som krävs för att hålla obligationsräntorna på låga nivåer.

Det har skett flera rörelser i fondens obligationer. EUR IG ligger på 64 bp, US IG på 131, EUR HY på 430 bp och US HY på 534. Enligt förvaltarna är dessa spread-rörelser rättvisa givet nuvarande makroklimat tillsammans med de stora stimulanspaket som kommit från centralbanker och regeringar.

Framöver tror förvaltarna på en mindre prestation för fonden.

För månaden var Intrum B2 och Heimstaden Bostad positiva bidragsgivare.

Sett till valutor har fonden en exponering mot svenska kronan på 33,2 procent, euro på 38,1, amerikanska dollar på 11,4 och mot norska kronan på 17,2.

Vid månadsskiftet var fondens största innehav Akelius Residential Property, Storebrand Livisforisikring, Heimstaden Bostad, Sirius International Group, Ltd och Norsk Hydro ASA.

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev