Nyhet

Raytelligence

Raytelligence ökar förlusten under tredje kvartalet - tiofaldigar försäljningsmål för EaZense

Radarsensorbolaget Raytelligence redovisar ökande omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseförlusten ökade.

Omsättningen uppgick till 0,2 miljoner kronor (0).

Rörelseresultatet blev -3,6 miljoner kronor (-1,4). Resultatet före och efter skatt var också -3,6 miljoner kronor (-1,4).

Resultat per aktie hamnade på -0,14 kronor (-0,09).

Likvida medel uppgick till 15,4 miljoner kronor (2,6).

"Satsningen på vår partnerstrategi fortsätter samtidigt som vi inte drar ner takten på kommunala
bearbetning har vi nu fyra kommuner i pilot och flera vid infarten. Intresset för vår produkt EaZense är för närvarande mycket stort både nationellt och internationellt. Organisationen är nu mer försäljnings- och marknadsorienterad, vilket ger oss stora möjligheter att bättre tillmötesgå
marknadens behov. Vi har ytterligare ett ben att stå på, B2C (Business to Consumer) genom att teckna ett avtal med den tyska företaget ZleepZafe, i samband med detta fick Raytelligence en initial order på cirka 4,4 miljoner kronor", kommenterar vd Klas Arvidson.

För 2021 hade bolaget ett internt mål om att sälja 1 000 EaZense-system, vilket redan ska ha uppnåtts med god marginal under Q3. För 2022 är målet satt till minst 10 000 enheter.

Raytelligence, MkrQ3-2021Q3-2020Förändring
Nettoomsättning0,20
Rörelseresultat-3,6-1,4
Resultat före skatt-3,6-1,4
Nettoresultat-3,6-1,4
Resultat per aktie, kronor-0,14-0,09
Likvida medel15,42,6492,3%


http://media.finwire.com/media/FWS006A495-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Raytelligence

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Raytelligence

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt