Nyhet

Raytelligence ökar rörelseförlusten i andra kvartalet - räknar med ökad orderingång för EaZense (uppdaterad)

(Uppdatering: I en rättelse förtydligar bolaget att EaZense är inskickad till Läkemedelsverket för medicinteknisk certifiering klass 1, inte Livsmedelsverket).

Radarsensorbolaget Raytelligence redovisar oförändrad omsättning under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar en ökad rörelseförlust.

Rörelseresultatet blev -1,8 miljoner kronor (-1,1).

Resultatet före skatt var -1,8 miljoner kronor (-1,1).

Resultatet efter skatt blev -1,8 miljoner kronor (-1,1).

Resultat per aktie hamnade på -0,12 kronor (-0,14).

Vd Klas Arvidson skriver i en kommentar att den andra generationen av EaZense är nu både CE-certifierad och inskickad till Läkemedelsverket för medicinteknisk certifiering klass 1. Detta innebär att systemet kan användas i sjukhusmiljöer under vissa förutsättningar samt att det uppfyller strängare krav vid vissa upphandlingar.

"Min övertygelse är att vi kommer att vara rätt positionerade eftersom välfärdsteknologi kommer att utgöra lösningen för många frågor framöver såväl i offentlig sektor som i omsorg och sjukvård i privat regi", förmedlar bolagschefen.

Utlandssatsningar pågår för full med huvudfokus på Finland och Kanada.

EaZense är nu redo för volymbeställningar och marknadsföringen intensifieras, varför man räknar med en ökad orderingång.

Raytelligence, MkrQ2-2020Q2-2019
Nettoomsättning00
Rörelseresultat-1,8-1,1
Resultat före skatt-1,8-1,1
Nettoresultat-1,8-1,1
Resultat per aktie, kronor-0,12-0,14

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Raytelligence

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Raytelligence

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt