Nyhet

Real Heart får EU-bidrag på 2,5 miljoner euro

Medicinteknikbolaget Real Heart har beviljats 2,5 miljoner euro i bidrag från European Innovation Council, EIC, för att stötta utvecklingen av världens första artificiella fyrakammarhjärta, som redan 2023 enligt planerna ska börja testas på människa. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Europeiska innovationsrådet, EIC, har inrättats inom ramen för EU:s program Horizon Europe. Syftet är att identifiera och stödja banbrytande ny teknik och innovationer hela vägen från tidig forskning till att skala upp internationellt. Nu har EIC beviljat Realheart ett bidrag på 2,5 miljoner euro, motsvarande 25,7 miljoner kronor.

- Det är ett mycket välkommet bidrag och att vi beviljas detta är en bekräftelse på att vi har en bra och genomtänkt affärsplan. Det öppnar också dörren för framtida investering från EIC på 15 miljoner euro, vilket vi har möjlighet att förhandla om utifrån att vi når våra milstolpar i detta projekt. Vi har lämnat prototypen bakom oss och arbetar nu vidare helt med den kliniska versionen av vårt artificiella hjärta. De här pengarna kommer att ta oss vidare en bra bit på vägen mot marknaden och de många patienter som väntar på ett nytt hjärta, säger Ina Laura Perkins, vd på Real Heart.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Scandinavian Real Heart

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Scandinavian Real Heart

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt