Nyhet

Real Heart gör över till klinisk version av artificiellt hjärta i djurstudier

Medicinteknikbolaget Real Heart ska gå över till den kliniska versionen av sitt artificiella hjärta i djurstudier. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget siktar på att få denna version färdigställd så att man kan göra de första implantationerna på djur under våren.

”Att gå över till "människo-versionen" av Realheart TAH i våra djurstudier är det bästa sättet att använda våra resurser - och ett stort steg framåt. I de operationer som har genomförts under hösten har vi fått bekräftat att vårt system fungerar väl och det nya kirurgteamet har kunnat implantera det framgångsrikt. Dessutom har vi identifierat ytterligare designförbättringar så nu väljer vi att implementera dessa och fokusera helt på vår kliniska version”, säger vd Ina Laura Perkin.

Det artificiella hjärtat är tänkt att så småningom användas på människor.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Scandinavian Real Heart

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Scandinavian Real Heart

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt