Nyhet

Real

Real Heart ökade förlusten något under fjärde kvartalet

Medicinteknikbolaget Real Heart redovisar som planerat ingen omsättning under fjärde kvartalet och ökar förlusten efter att flera kostnadsposter ökat.

Omsättningen uppgick till 0,0 miljoner kronor (0,0).

Rörelseresultatet liksom resultat före och efter skatt blev -2,2 miljoner kronor (-2,0).

Resultat per aktie hamnade på -0,10 kronor (-0,11).

Posten övriga externa kostnader om 5,8 miljoner kronor (5,2) består av kostnader för inhyrd personal med 4,5 miljoner kronor, samt diverse övriga kostnader om 1,4 miljoner kronor.

Även Real Heart har påverkats av pandemin där genomförandet av djurstudier har stött på patrull.

"För att möta FDA:s krav och därmed få tillstånd att inleda kliniska studier på människa och till sist ta Realheart TAH till marknaden har vi en lång lista på insatser. Under året har blodtester, flödesstudier och hållbarhetstester kunnat genomföras helt i enlighet med dessa krav. Däremot blev det, på grund av pandemins restriktioner, full stopp vad gäller fortsatta djurstudier. I december lyckades vi hitta en lösning. Därmed kan vi gå igång med djurstudierna i Belgien igen i slutet av första kvartalet 2021, med Realhearts team deltagande på distans", skriver Azad Najar, vd på bolaget, i rapportens vd-ord.

Real Heart, MkrQ4-2020Q4-2019
Nettoomsättning0,00,0
Rörelseresultat-2,2-2,0
Resultat före skatt-2,2-2,0
Nettoresultat-2,2-2,0
Resultat per aktie, kronor-0,10-0,11


http://media.finwire.com/media/FWS005B218-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Scandinavian Real Heart

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Scandinavian Real Heart

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt