Real Heart ökade förlusten något under fjärde kvartalet - Börskollen

Nyhet

{newsItem.title}

Real Heart ökade förlusten något under fjärde kvartalet

Medicinteknikbolaget Real Heart redovisar som planerat ingen omsättning under fjärde kvartalet och ökar förlusten efter att flera kostnadsposter ökat.

Omsättningen uppgick till 0,0 miljoner kronor (0,0).

Rörelseresultatet liksom resultat före och efter skatt blev -2,2 miljoner kronor (-2,0).

Resultat per aktie hamnade på -0,10 kronor (-0,11).

Posten övriga externa kostnader om 5,8 miljoner kronor (5,2) består av kostnader för inhyrd personal med 4,5 miljoner kronor, samt diverse övriga kostnader om 1,4 miljoner kronor.

Även Real Heart har påverkats av pandemin där genomförandet av djurstudier har stött på patrull.

"För att möta FDA:s krav och därmed få tillstånd att inleda kliniska studier på människa och till sist ta Realheart TAH till marknaden har vi en lång lista på insatser. Under året har blodtester, flödesstudier och hållbarhetstester kunnat genomföras helt i enlighet med dessa krav. Däremot blev det, på grund av pandemins restriktioner, full stopp vad gäller fortsatta djurstudier. I december lyckades vi hitta en lösning. Därmed kan vi gå igång med djurstudierna i Belgien igen i slutet av första kvartalet 2021, med Realhearts team deltagande på distans", skriver Azad Najar, vd på bolaget, i rapportens vd-ord.

Real Heart, MkrQ4-2020Q4-2019
Nettoomsättning0,00,0
Rörelseresultat-2,2-2,0
Resultat före skatt-2,2-2,0
Nettoresultat-2,2-2,0
Resultat per aktie, kronor-0,10-0,11


http://media.finwire.com/media/FWS005B218-table-1

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Real Heart

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Real Heart

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev