Nyhet

Real Heart startar vetenskapsråd

Medicinteknikbolaget Real Heart startar nu ett vetenskapsråd med experter som ska bidra till att företaget snabbt och säkert kan kommersialisera sitt artificiella hjärta. Det framgår av ett pressmeddelande.

I rådet sitter Henrik Casimir Ahn, professor emeritus i thoraxkirurgi med omfattande klinisk erfarenhet av hjärtpumpar, Zoltán Szabó, anestesiologprofessor med spetskompetens inom bland annat cirkulationsfysiologi och experimentell kirurgi samt thoraxkirurgen Robert D. Dowling som är ett etablerat namn inom implantationer av artificiella hjärtan.

- För att ta oss vidare mot kliniska studier och nå våra mål är det viktigt att ha tillgång till expertis som är verksamma inom området. Tack vare den unika produkten och fortlöpande goda resultat har vi lyckats knyta några av världens mest meriterade experter till oss i det nya vetenskapsrådet, och fler kommer rekryteras framöver. Det känns stort och är mycket viktigt inför framtiden, säger Azad Najar, Realhearts vd.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Scandinavian Real Heart

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Scandinavian Real Heart

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt