Nyhet

Recyctec

Recyctec ökar omsättning men minskar resultatet under andra kvartalet - ser stark efterfrågan

Miljöteknikbolaget Recyctec ökade omsättningen och minskade resultatet i det andra kvartalet. Bolaget vittnar om en stark efterfrågan.

Omsättningen steg 83,3 procent till 2,2 miljoner kronor (1,2).

Rörelseresultatet blev -3 miljoner kronor (-1,4). Resultatet före skatt var -3,1 miljoner kronor (-1,7). Resultat per aktie hamnade på -0,80 kronor (-0,02). Kostnadsbilden under fjolåret var lägre på grund permitteringar och lägre produktion.

"Försäljningsutvecklingen för bolaget och efterfrågan på bolagets produkter är fortsatt starka. Tittar man på vårt viktigaste segment, EarthCare, så har försäljningen av koncentrerade litrar under 2021s första halvår haft en tillväxt om 38 procent jämfört med föregående år, vilket får ses som mycket glädjande. Bolaget har därtill lanserat en ny produkt vid namn EarthCare All Inclusive – där de första leveranserna är genomförda. Produkten innebär att bolaget erbjuder
en helhetslösning för hantering av använd glykol och leverans av ny glykol vid glykolbyten inklusive frakter och alla praktikaliteter. Detta görs till en enhetlig och förutsägbar prislista vilket ger en enkelhet till små och medelstora servicebolag där smidighet värderas högt och där vi tror att vi kan ta marknadsandelar", skriver vd Andreas Cederborg i rapporten.

Högsta fokus just nu är att slutföra bolagets omstrukturering av produktportföljen och genom detta erhålla en klassificering av bolagets produkter. Det arbetet väntas bli klart under tredje kvartalet. Därefter skall säljarbetet intensifieras igen.

Recyctec, MkrQ2-2021Q2-2020Förändring
Nettoomsättning2,21,283,3%
Rörelseresultat-3-1,4
Resultat före skatt-3,1-1,7
Resultat per aktie, kronor-0,80-0,02


http://media.finwire.com/media/FWS0064E8F-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Recyctec

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Recyctec

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt