Nyhet

Recyctec

Recyctec ökar omsättning och når nästan vinst - ska ha ökat fokus på försäljning

Miljöteknikbolaget Recyctec redovisar kraftigt ökande omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseförlusten minskade och det blev nästan en vinst.

Omsättningen steg till 3,3 miljoner kronor (2,0). Sett till försäljningen av koncentrerade liter av produkten Earthcare är denna upp 123 procent.

- Detta skall därtill ses i en kontext där bolaget primärt har lagt tid på att utveckla sina produkter, framför ny kundbearbetning. Bolaget har sett det som att det är viktigare att bibehålla/expandera hemmaplan förebolaget uppvaktar nya större kunder, kommenterar vd Andreas Cederborg.
Rörelseresultatet blev -0,1 miljoner kronor (-4,1).

Resultatet före och efter skatt var -0,2 miljoner kronor (-4,3).

Resultat per aktie hamnade på -0,05 kronor (-1,47).

Framgent ska Recyctec ha en ökad fokus på försäljning, internationell närvaro samt på de större kunderna på redan befintliga marknader.

- Det bör även här nämnas att bolaget har blivit uppvaktade av ytterligare aktörer i Europa för både mindre och större volymer. Några av dessa dialoger är alltjämt i gång, även om fokus ligger på ovanstående initiativ. Detta visar dock på att hållbarhetstrenden inom Europa är stark, och att bolaget har ett väl positionerat erbjudande, säger Cederborg.

Recyctec, MkrQ3-2021Q3-2020Förändring
Nettoomsättning3,32,065,0%
Rörelseresultat-0,1-4,1
Resultat före skatt-0,2-4,3
Nettoresultat-0,2-4,3
Resultat per aktie, kronor-0,05-1,47


http://media.finwire.com/media/FWS006A124-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Recyctec

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Recyctec

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt