Nyhet

Recyctec ser en trend i ökad försäljning till Norge, om än från små volymer

Miljöteknikbolaget Recyctec ser en stigande trend i försäljningen till Norge. Bolaget har arbetat mycket med att öka sin försäljning till Norge, bland annat genom genomförda webinarier och andra kundaktiviteter.

"Vi ser nu en ökande trend, om än från små volymer. Arbetet kommer att fortsatt intensifieras för ytterligare utveckling", skriver Recyctec i en marknadsuppdatering som publiceras på onsdagen.

Separatorprojektet som beslutades i sommar löper på. Separatorn är nu levererad och installation väntas till slutet av vecka 47. Detta innebär en mindre försening sett till ursprunglig plan, men kommer inte att ha någon större påverkan på projektet i sin helhet. När separatorn är på plats kommer bolaget att ha utökad förmåga att hantera fler sorters använd glykol.

Efter att bolaget har flyttat hem fyllningen av 25L, 200L och IBC:er till anläggningen i Jönköping så ser Recyctec ökande volymer i dessa. Bolaget har därför vidareutvecklat sin fyllningsförmåga för att kunna öka kapaciteten i denna del. Detta är mycket positivt för bolaget då detta innebär en markant marginalförstärkning.

Recyctec har tidigare färdigställt varor i takt med att order har tagits emot, men då bolaget ser ökande försäljning av emballerade produkter kommer detta inte att vara optimalt i framtiden. Bolaget projekterar för att uppföra ett färdigvarulager, vilket kommer att innebära att fyllning av emballerade produkter kan ske mer kontrollerad och i en jämnare takt och inte styrt av kortsiktig orderingång.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Recyctec

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Recyctec

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt