Nyhet

Redeye

Redeye ser långsiktiga värden i Cdons marknadsplats men värderingen är krävande - motiverat värde 500 kronor

E-handelsbolaget Cdons aktie har rusat sedan bolaget separerades från Qliro och särnoterades i november. Redeye har inlett bevakning och ser långsiktiga värden, men värderingen anses krävande och det motiverade värdet uppges till 500 kronor per aktie.

Cdon bedöms vara en kapitallätt marknadsplats med höga bruttomarginaler som erbjuder en skalbarhet och lägre risk än traditionella e-handelsbolag, till följd av att man inte har någon lagerförvaring.

Amazon som nyligen gjort intåg i Sverige väntas skapa större konkurrens på marknadsplatsmarknaden, men Redeye ser trots det att Cdons erbjudande ger möjligheter till att bolaget fortsatt ökar sin marknadsandel.

Internationella aktörer har handlat upp Cdons aktie sedan särnoteringen och Redeye sätter till följd av en krävande värdering ett motiverat värde på 500 kronor per aktie i basscenariot. Värderingsintervallet är 200 (bear case) till 1 000 kronor (bull case). Vid gårdagens stängning handlades Cdon i 653 kronor per aktie.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om CDON

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien CDON

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt