Redeye spår mer måttlig tillväxt för de nordiska spelbolagen - högre lönsamhet för Embracer

Nyhet

Redeye spår mer måttlig tillväxt för de nordiska spelbolagen - högre lönsamhet för Embracer

Redeye spår mer moderat tillväxt för de nordiska spelbolagen jämfört med speljättarna, till följd av frånvaron av starka varumärken inom socialt spelande. Det framgår av en analys.

Bland de amerikanska speljättarna sticker Activision ut i rapportsäsongen. Tillväxten löd 271 procent på årsbasis, och 91 procent på kvartalsbasis. En stor del av den starka tillväxten inom sektorn beror på att sociala varumärken har presterat starkt, såsom Call of Duty (Activision), GTA V (Take Two) och Animal Crossing Horizons (Nintendo).

Även om man tror att intresset för spelaktier kommer hålla i sig så väntas mer sociala spel vara den stora vinnaren.

Embracer, Stillfront, Remedy och G5 släpper alla rapport denna vecka och Redeye tar tempen inför dessa.

Vad gäller Embracer tror man att den digitala försäljningen kommer stärka lönsamheten mer än väntat i kvartalsrapporten. Vidare tror man att Spongebob, Steam-lanseringen av Satisfactory och Snowrunner kommer utgöra tre större intäktsdrivare.

I fallet G5 är det två saker som väger emot varandra. De större appspelen har noterats för försvagningar på rankinglistor i USA. I den andra vågskålen återfinns stark underliggande tillväxt inom branschen, vilket G5:s vd Vlad Suglobov har uppmärksammat via sitt twitterkonto.

I fallet Stillfront hänvisar man till pressmeddelandet med preliminära siffror från i juni.

Avslutningsvis nämner man att dollarförsvagningen om drygt 5 procent mot kronan naturligtvis kommer påverka vinsterna hos de företag med större USA-exponering negativt.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev