Nyhet

Redeye

Redeye upprepar motiverat värde för Smart Eye efter att konkurrent fått stor design win

Redeye ändrar inte sitt värderingsintervall för teknikbolaget Smart Eye efter att bolagets största konkurrent, Seeing Machines, fått en stor design win från en "ledande tysk biltillverkare". I ett basscenario ser analyshuset fortfarande ett motiverat värde om 350 kronor per aktie. Det framgår av en uppdragsanalys.

Redeye tror att kunden är Volkswagen och skriver vidare att nyheten de facto är negativ för Smart Eye, men att den inte utgör en game-changer. Anledningen till att värderingsintervallet inte justeras är för att analyshuset inte räknade med Volkswagen som kund i sina estimat.

Ordern (design win) innebär att Seeing Machines tar över förstaplatsen gällande antal design wins från Smart Eye, som har 89 stycken. Båda bolagen har nu vunnit 11 bilplattformar var, skriver analyshuset.

I sitt basscenario räknar Redeye med att Smart Eye uppnår en marknadsandel om 35 procent.

Smart Eye handlas idag ner cirka 10 procent till 185,40 kronor per aktie.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Smart Eye

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Smart Eye

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt