Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Redsense Medical har diskussioner med tyska kedjor, bara skrapat på ytan i USA - vd

Medicinteknikbolaget Redsense Medical kommer att fortsätta att expandera sin direktförsäljning i USA och Tyskland. Det säger vd Patrik Byhmer i samband med en bolagsdag hos Erik Penser.

USA är den största marknaden och bolaget har endast börjat att skrapa på den marknaden, uppger Redsense Medical-chefen som samtidigt pekar på att företaget har förutsättningar att växa genom att man arbetar med de ledande klinikkedjorna.

Det amerikanska valet väntas inte ge någon betydande effekt på området för dialys enligt bolaget.

Den tyska marknaden, som är Europas största ekonomi, har Redsense Medical aktiviteter på.

- Vi har börjat diskussioner med de större kedjorna, uppger Byhmer.

I övrigt ser man långsiktigt möjligheter i Asien i form av Japan, Taiwan och Sydkorea. Det finns dock i de asiatiska marknaderna regulatoriska och kulturella skillnader som bolaget behöver ta hänsyn till, enligt Redsense Medical-chefen.

På den europeiska marknaden arbetar företaget med distributörer. Han ser emellertid svårigheter att komma in på nya sjukhus idag givet problemet med pandemin.

När det gäller applikationsområdet sårvård ser Byhmer flera möjliga spår framåt. Verksamheten kan bli ett eget affärsområde och kan även knoppas av som en helt egen enhet, enligt bolaget.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Redsense Medical

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Redsense Medical

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt