Redsense Medical: Potentiellt uppköpsobjekt - Analysguiden
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Redsense Medical: Potentiellt uppköpsobjekt - Analysguiden

Omsättning och resultat – god tillväxt under lönsamhet

Redesense fortsätter visa god tillväxt med en omsättning på 5,3 MSEK (2,8 MSEK) en ökning uppgående till 92% jämfört med Q2 2019. För första halvåret omsatte Redsense 10,2 MSEK jämfört med 4,7 MSEK för första halvåret 2019. Resultatet uppgick till 0,09 MSEK för Q2 2020 och 0,3 MSEK för första halvåret 2020. Redsense har nu två kvartal med svarta siffror och vi ser framemot fortsatt god tillväxt och lönsamhet. Värt att notera är att sjukvården fortsatt lider av begränsningar på grund av Covid-19 samt att USA, som är en av de stora drivkrafterna för Redsense, står inför ett presidentval under hösten vilket med stor sannolikhet kommer minska tillväxten i det korta perspektivet. Dock tror vi att den starka tillväxten kommer tillbaka redan under Q4 2020 och vi har även dragit upp vårt omsättningsprognos för 2021 från 34 MSEK till 41 MSEK.

Nya kunder fortsätter bekräfta produkten

Under Q2-20 har bolaget kunnat fortsätta sin tillväxt utan nämnvärd påverkan av Covid-19. Man har även kunnat fortsätta sin närvaro på den globala marknaden genom att teckna nya avtal med ett antal viktiga kunder trots att Covid-19 begränsat möjligheterna till fysiska säljmöten. Bolaget har även fortsatt göra inbrytningar på den viktiga USA-marknaden där landet har tydliga incitament att till 2025 skall 8 av 10 nya dialyspatienter behandlas hemma.

Fortsatt imponerande tillväxt och inbrytningar på viktiga marknader gör att vi höjer motiverat värde

Redsense har fortsatt visa god tillväxt och lönsamhet. Vi bedömer affärsmodellen som mycket skalbar med goda bruttomarginaler vilket medför fortsatt god vinstutveckling. Fortsatta inbrytningar på USA- marknaden samt inkluderandet från ”NHS Foundation Trust Oxford University Hospital” i England visar på en god acceptans av bolagets produkt för blodläckage. Vårt omsättningsantagande för 2020 står kvar på 23 MSEK men givet bolagets relativt låga omsättning i absoluta tal och den vilja som finns främst i USA att öka andelen hem- hemodialys medför en ökad omsättningsprognos till 75% för 2021 och 65% mellan 2022 - 2024. Vårt långsiktiga motiverade värde ökar därför från 42 kr till 100 kr per aktie. På 2024 års omsättning skulle då bolaget värderas till P/S på knappa 7 med en antagen bruttomarginal om 55%.

https://www.aktiespararna.se/sites/default/files/redsense2020q2.pdf

Research feed

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Redsense Medical

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Redsense Medical

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.