Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Redwood Pharma förstärker fokus på kandidaten RP501

Forskningsbolaget Redwood Pharma gör en strategisk förändring genom att öka fokus och accelerera utvecklingen av sin IntelliGel-baserade topikala terapi för torra ögon (DED), RP501. Det framgår av ett pressmeddelande.

"RP501 har väsentlig terapeutisk och kommersiell potential som nästa generations förstahandsterapi att behandla majoriteten av alla som lider av DED, innefattande män och kvinnor i alla åldrar. Den globala marknaden värderas till 2,3 miljarder dollar år 2019 och förväntas växa till 2,9 miljarder dollar till år 2030", skriver bolaget.

Samtidigt inväntar bolaget en partner till kandidaten som behandlar kvinnor i klimakteriet, RP101.

Vd Martin Vidaeus kommenterar: “RP101 är ett program färdigt för fas III som visat väsentlig klinisk potential i en fas II-prövning. Företagsledningen och ledande experter inom torra ögon är överens om att den kliniska datan är viktig och kan utgöra grunden för nästa kliniska fas. Tills vi har en tydlig lösning med en partner för RP101 kommer fokus dock att ligga på en påskyndad utveckling av RP501. Vi ser mycket positivt på den produktens unika potential som förstahandsterapi av torra ögon”.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Redwood Pharma

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Redwood Pharma

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt