Region Skåne utreder uteblivna provsvar från Dynamic Code-tester - testerna kom aldrig till labbet (uppdatering)
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Region Skåne utreder uteblivna provsvar från Dynamic Code-tester - testerna kom aldrig till labbet (uppdatering)

(Kommentar från Dynamic Code i uppdatering)

Många av de som som hämtat ut ett självtest för covid19 i Region Skåne den 15 september fick aldrig något svar. Nu ska regionen utreda vad som hänt. Detta enligt ett pressmeddelande från Region Skåne.

– Totalt rör det sig om cirka 700 uteblivna provsvar. Det betyder att de berörda personerna inte fått något provsvar via 1177.se. Naturligtvis är det djupt olyckligt och vi har löpande kontakt med de ansvariga externa leverantörerna som utreder vad som gått fel för att kunna vidta åtgärder för att undvika att det händer igen, säger Mattias Waldeck, biträdande smittskyddsläkare i Region Skåne.

Region Skåne har i nuläget en kapacitet på 17 500 självtester per vecka. Nästan alla dessa prover analyseras utan problem men nu har det visat sig att många som hämtat ut ett självtest den 15 september inte fått något svar. Problemet gäller enbart personer som inte fått något provsvar. Alla som har fått ett provsvar har fått ett tillförlitligt svar.

– Vi har på oerhört kort tid byggt upp en väldigt stor helt ny verksamhet med en komplicerad hantering som vanligtvis fungerar bra. Vi har ökat kapaciteten med omkring 75 procent på tre veckor. I dagsläget är bokningsläget gott och det finns tid för att få ett självtest för den som har symtom inom 1-2 dagar runt om i Skåne säger Mattias Waldeck.

Han fortsätter.

– Naturligtvis kan det hända att enstaka prov inte går att analysera eller koppla till någon person. Oftast beror det på den mänskliga faktorn. Men den här händelsen är unik och vi diskuterar nu med våra leverantörer för att göra processen ännu säkrare. Totalt har över 60 000 analyser gjorts sedan starten 3 juli och det visar hur viktig självtestningen är.

De samverkansparter Region Skåne fått tilldelade är Apoteket AB för utlämning av självtester, Samtrans/Nobina för provtagningsplatser för bilar och labbet Dynamic Code i Linköping.

Anne Kihlgren på Dynamic Code uppger till Finwire att orsaken till de uteblivna svaren är att testerna aldrig nått Dynamic Codes labb.

"Orsaken till det kan inte vi uttala oss om. Det vi vet är att de uteblivna proverna inte blivit registrerade hos oss."

I somras rapporterades om problem med provsvar till Region Halland. Detta ska nu vara i ordning. Projektledare för utökad provtagning av covid-19 i regionen, Mika Jägerstedt, kommenterade tidigare till Finwire.

- Problemen berodde på olika orsaker hos extern leverantör. Alla involverade gjorde sitt yttersta för att lösa de problem som uppkom och vi har fortsatt verksamheten med samma externa parter och samma typ av tester. Rutiner justeras allt eftersom för att ständigt förbättra verksamheten. Andelen tekniska fel har senaste veckorna legat mellan 0 och 1 procent, vilket vi är väldigt nöjda med.

Love Josefsson
[email protected], 0708-97 44 06
Nyhetsbyrån Finwire

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Dynamic Code

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Dynamic Code

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.