Nyhet

Renault

Renault åtalas för utsläppsfusk

Franska åklagare har åtalat biltillverkaren Renault för utsläppsfusk, rapporterar Reuters.

Åklagarna började titta på bolaget 2017 i spåren av Volkswagens ”dieselgate”. Det man fann var att vissa av bilarna hade tio gånger större utsläpp än tillåtet, enligt en rapport från 2019.

Förutom Renault kom åklagarna att också undersöka Peugeots moderbolag PSA, som numera ingår i fordonskoncernen Stellantis.

Renault tillbakavisar att det ska ha gjort något fel.

"Renault förnekar att ha begått något brott och upprepar att dess fordon inte är utrustade med system som gör det möjligt att fuska i utsläppstester. Alla Renault-fordon har alltid godkänts i enlighet med tillämpliga lagar och förordningar”, står det i ett uttalande från bolaget.

Renault har inte kunnat ge besked om hur många bilar som har påverkats av utredningen.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Renault

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Renault

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt