Nyhet

Renault

Renault i litiumpartnerskap med Vulcan Energy

Franska biltillverkaren Renault har ingått ett partnerskap med litiumutvecklaren Vulcan Energy i ett "Zero Carbon Lithium"-projekt.

Partnerskapet löper initialt under fem år och säkrar årligen mellan 6 och 17 tusen ton litium av batterikvalitet, skriver Renault.

Avtalet beskrivs överensstämma med Renaults strategi att erbjuda konkurrenskraftiga, hållbara elfordon ”made in Europe”, då litiumet ska produceras i Tyskland.

Vulcans vd säger i en kommentar: ”Det är viktigt att vi arbetar med företag som delar vår etos om hållbarhet. Renault Group är en pionjär inom elektriska fordon, med framgångsrik introduktion av prisvärda, massmarknadsmodeller. Kanske viktigast av allt är Renaults strategi om ”Koldioxidneutralitet - grönt som företag”, med ett åtagande att producera kolfria batterier och bli koldioxidneutrala. Vi ser fram emot ett långt och produktivt förhållande mellan Vulcan och Renault framöver."

Kommersiell leverans är planerad att ske 2026.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Renault

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Renault

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt