Nyhet

Renault

Renault och Geely ingår avsiktsförklaring för samarbete i Kina och Sydkorea

Franska biltillverkaren Renault och kinesiska Geely ingår en avsiktsförklaring för ett samarbete i Kina och Sydkorea. Det framgår av ett pressmeddelande.

Samarbetet, med fokus på Kina och Sydkorea som viktiga kärnmarknader, avser att göra det möjligt för Renault och Geely att dela på resurser och teknik. Fokus kommer att ligga på hybridfordon på de snabbt växande asiatiska marknaderna.

Baserat på Geelys teknik ska företagen gemensamt introducera Renault-märkta hybridfordon i Kina.

I Sydkorea, där Renault Samsung Motors har över två decenniers erfarenhet, tillåter avsiktsförklaringen Renault och Geely att utforska lokalisering av fordon baserade på Lynk & Co:s energieffektiva fordonsplattformar för lokala marknader.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Renault

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Renault

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt