Nyhet

Renault

Renault sätter nya finansiella mål - ska bli teknikbolag som arbetar med bilar

Franska biltillverkaren Renault sätter nya finansiella mål, mot bakgrund av en ny strategisk plan vid namn Renaulution där man ska skifta över mot värde snarare än volym. Det framgår av ett pressmeddelande.

Per 2023 siktar gruppen på en rörelsemarginal över tre procent, ett kumulativt operativt kassaflöde om cirka tre miljarder euro samt en lägre investeringsandel av försäljningen om runt åtta procent.

2025 ska dessa mått ha förbättrats ytterligare, där rörelsemarginalmålet är minst fem procent.

Det ska uppnås genom bland annat skifte mot högmarginalverksamheter, ökad effektivitet samt strikt kostnadsdisciplin. Vidare tänker man bli en ledande aktör inom elbilssegmentet, med mål om den grönaste produktmixen i Europa.

Den strategiska planen uppges säkerställa hållbar lönsamhet samtidigt som den är förenlig med målsättningen att bli koldioxidneutrala i Europa per 2050.

Det framgår även att man ska röra sig bort från att vara ett bilföretag till att bli ett teknikbolag som arbetar med bilar. Minst 20 procent av intäkterna ska komma från tjänster, data och energihandel senast 2030, enligt vd Luca de Meo.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Renault

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Renault

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt