Nyhet

Renault

Renault varnar för att produktionsstörningar blir väsentligt större än plan - upprepar prognos

Franska biltillverkaren Renault varnar för att produktionsstörningarna från chipbristen blir mycket större än vad man tidigare förutspått.

Renault bedömer nu att bristerna innebär att produktionen blir närmare en halv miljon fordon mindre än planerat. Det är mer än dubbla den tidigare prognosen om 220 000 fordon. Bara under det tredje kvartalet var förlusten runt 170 000 fordon.

Omsättningen sjönk under det tredje kvartalet med 13,4 procent till 9 miljarder euro. Försäljningen dök med 22,3 procent till 599 027 fordon.

Renault upprepar dock sina prognoser för helåret 2021.

Renault är en av världens största biltillverkare mätt till volym.

https://www.globenewswire.com/news-release/2021/10/22/2318878/0/en/GROUPE-RENAULT-3RD-QUARTER-2021-INFORMATION.html

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Renault

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Renault

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt