Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Renewcell

Renewcell ökade förlusten i tredje kvartalet (uppdatering)

(Uppdatering avser vd-ord)

Textilåtervinningsbolaget Renewcell redovisar en ökad omsättning och förlust i det tredje kvartalet jämfört med året innan.

Omsättningen steg till 0,6 miljoner kronor (0,3).

"Försäljningen under kvartalet utgjordes till stora delar av försäljningen av Circulose massa till fiberproducenter som under perioden uppgick till totalt ca 50 (30) ton", skriver bolaget. Det tilläggs att försäljningsvolymen begränsas fortsatt av produktionstakten vid anläggningen i Kristinehamn eftersom bolaget prioriterat optimerad körbarhet och kundanpassade råvaru- och produktspecifikationer framför volymproduktion.

Ebitda-resultat blev -23,4 miljoner kronor (-14,0).

Rörelseresultatet blev -25,3 miljoner kronor (-15,8). Försämringen förklaras huvudsakligen av ökade personalkostnader i och med att bolaget stärker organisationen i samband med etableringen av anläggningen i Ortviken i Sundsvall.

Resultatet efter skatt blev -24,5 miljoner kronor (-15,9), och per aktie -0,8 kronor (-0,8).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -31,6 miljoner kronor (-13,5).

Likvida medel uppgick till 425,8 miljoner kronor (17,4).

I rapporten uppges det att etableringen i Ortviken går enligt plan.

”Vi har fortsatt våra investeringar i maskiner, utrustning och organisation under kvartalet. De generella kostnadsökningarna för byggmaterial har vi för det mesta lyckats hantera genom att ändra till mer kostnadseffektiva material på platser där det är lämpligt. Trots att kostnaderna ökat något, så ligger vi fortfarande bra till i förhållande till vår budget”, säger vd Patrik Lundström.

”Projektet har än så länge heller inte drabbats av utbudsbristen eftersom våra större beställningar gjordes innan störningarna slog till med större kraft under sommar och sensommar”, fortsätter Lundström.

Renewcell, MkrQ3-2021Q3-2020
Nettoomsättning0,60,3
EBITDA-23,4-14,0
Rörelseresultat-25,3-15,8
Nettoresultat-24,5-15,9
Resultat per aktie, kronor-0,8-0,8
Kassaflöde från löpande verksamhet-31,6-13,5
Likvida medel425,817,4


http://media.finwire.com/media/FWS006907D-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Re:NewCell

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Re:NewCell

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.