Nyhet

Resqunit ska leverera skräddarsydd lösning till The Flemish Marine Institute

Havsteknikbolaget Resqunit ska leverera 20 skräddarsydda lösningar till The Flemish Marine Institute för att säkra dyrbar undervattensutrustning. Det framgår av ett pressmeddelande. Inget ordervärde avslöjas.

"Samarbete med statliga institutioner är av högt värde för vårt företag. Även om det här kontraktet är av begränsat kommersiellt värde är detta kontrakt ett viktigt steg mot vår regulatoriska positionering", säger vd Helge Trettø Olsen.

Bolaget skriver att det finns miljontals dyra installationer på havsbotten, med ett rep och en boj som enda ytförbindelse. Med bolagets ETR-system (electronic timer release) ger en back up-boj en andra chans för förlorade installationer.

När företaget etablerar global närvaro genom distributionsavtal, förväntar de sig liknande leveranser i Kanada, USA och Norge år 2022.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Resqunit

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Resqunit

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt