Resurs Holdings dotterbolag får anmärkning och sanktionsavgift på 50 miljoner kronor från FI
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Resurs Holdings dotterbolag får anmärkning och sanktionsavgift på 50 miljoner kronor från FI

Finansinspektionen har beslutat att tilldela nischbanken Resurs Holdings dotterbolag Resurs Bank en anmärkning och en sanktionsavgift på 50 miljoner kronor efter en undersökning av kreditprövningar bland aktörer på konsumentkreditmarknaden. Banken delar inte Finansinspektionens uppfattning.

- Vi kan konstatera att vi och Finansinspektionen har olika syn på sakfrågan liksom den rättsliga regleringen kring processen för kreditbedömningar. Resurs Bank tar ansvarsfull kreditgivning på stort allvar och gör alltid en noggrann bedömning av våra kunders återbetalningsförmåga. Vi har en gedigen kreditbedömningsprocess som enligt vår bedömning följer regelverken, och våra kreditförluster är därför låga. Vi kommer nu utvärdera situationen, men vår bedömning är att Finansinspektionens beslut inte kommer påverka vår affär i nämnvärd grad, säger Nils Carlsson, vd för Resurs, i en kommentar.

Finansinspektionens har sedan 2020 undersökt kreditbedömningsprocesser hos en rad aktörer på marknaden för konsumentkrediter i syfte att kontrollera om kreditprövningarna följer konsumentkreditlagen och Finansinspektionens allmänna råd om krediter i konsumentförhållanden. Bland de undersökta finns Resurs.

Skälet till beslutet och sanktionsavgiften är att Finansinspektionen anser att Resurs Bank inte i tillräcklig grad iakttagit god kreditgivningssed enligt konsumentkreditlagen. Resurs Bank delar alltså inte den uppfattningen.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Resurs Holding

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Resurs Holding

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt