Resurs inför resultattillväxtmål, löser upp extra kreditreservering
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Resurs inför resultattillväxtmål, löser upp extra kreditreservering

Nischbanken Resurs Holding, som i dag håller kapitalmarknadsdag, meddelar att de finansiella målen har uppdaterats, att en kreditreserveringsreserv på 75 miljoner kronor löses upp samt att arbetet med att särnotera Solid Försäkring fortskrider.

Gällande de nya finansiella målen från och med 2022 gäller följande:

- Resultattillväxt per aktie om minst 10 procent per år. Resultattillväxt per aktie är det övergripande finansiella målet, då Resurs bedömer att en stark vinsttillväxt per aktie är det bästa måttet att skapa aktieägarvärde över tid
- K/I-tal före kreditförluster under 35 procent exklusive Insurance på medellång sikt
- Upprätthålla en kärnprimärkapitalrelation och total kapitalrelation som överstiger det lagstadgade kravet (inklusive pelare 2 och buffertkrav) med 150 - 300 punkter
- Årligen distribuera 50 procent av nettovinsten till aktieägarna genom utdelning och/eller återköp av aktier

Vidare meddelar bolaget att man löser upp en kreditreservering om 75 miljoner kronor som gjordes i april i fjol i samband med coronautbrottet. Bolaget ser inte längre något behov för denna. Styrelsen har därför beslutat att lösa upp den extra kreditreserveringen i sin helhet, vilket kommer att påverka resultatet positivt för det tredje kvartalet 2021.

När det kommer till arbetet med att utvärdera och skapa förutsättningar för en utdelning av aktier i dotterbolaget Solid Försäkring till aktieägarna fortskrider detta planenligt. Avsikten att särnotera Solid Försäkring på Nasdaq Stockholms huvudlista. Inom kort kommer styrelsen att återkomma till aktieägarna med mer information om utvärderingen och nästa steg i processen, och eventuellt beslut om att föreslå Resurs Holdings bolagsstämma att dela ut aktierna i Solid Försäkring.

Den strategiska översynen och förberedelserna inför särnoteringen av Solid Försäkring har medfört engångskostnader om cirka 15 miljoner kronor som belastar Resurs resultat för det tredje kvartalet 2021. Vidare räknar Resurs med att ytterligare engångskostnader om cirka 25 miljoner kronor förväntas belasta resultatet för det fjärde kvartalet 2021.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Resurs Holding

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Resurs Holding

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt