Resurs minskade rörelseresultatet under andra kvartalet (uppdatering)

Nyhet

{newsItem.title}

Resurs minskade rörelseresultatet under andra kvartalet (uppdatering)

(Uppdatering avser utökad finansiell information och vd-kommentarer)

Nischbanken Resurs Holding redovisar minskande intäkter och lägre resultat i andra kvartalet jämfört med samma period föregående år.

De totala intäkterna uppgick till 840,2 miljoner kronor (931,6). Utlåning till allmänheten ökade med 1 procent och uppgick till 31 148 miljoner kronor (30 853).

Kreditförlusterna uppgick till 178,7 miljoner kronor (201,3). Kreditförlustnivån förbättrades till 2,3 procent (2,6).

Rörelseresultatet blev 312,7 miljoner kronor (369,2).

Nettoresultatet blev 248,3 miljoner kronor (289,2).

Resultatet per aktie blev 1,22 kronor (1,42).

"Läget ljusnar i Norge och samhällen öppnar upp allt mer, i synnerhet de danska och norska marknaderna som var helt stängda under första kvartalet", uppger vd Nils Carlsson i rapporten.

Resurs upplever positiva tendenser i den norska marknaden samtidigt som den svenska marknaden uppvisade stark tillväxt inom båda affärsområdena Consumer Loans och Payment Solutions.

"Det är hög aktivitet i hela den nordiska organisationen och med ett gediget transformationsarbete har vi börjat accelerera inom flera fronter. För närvarande utvärderar vi olika leverantörer av en ny hypermodern och konkurrenskraftig Fintech-plattform", fortsätter Carlsson.

Resurs, MkrQ2-2021Q2-2020Förändring
Intäkter840,2931,6-9,8%
Kreditförluster-178,7-201,3
Rörelseresultat312,7369,2-15,3%
Nettoresultat248,3289,2-14,1%
Resultat per aktie, kronor1,221,42-14,1%


http://media.finwire.com/media/FWM00631F0-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Resurs Holding

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Resurs Holding

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev