Rhovac redovisar resultat från 3-årsuppföljningen av fas I/II-studie - aktien stiger
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Rhovac redovisar resultat från 3-årsuppföljningen av fas I/II-studie - aktien stiger

Forskningsbolaget Rhovac redovisar resultat från 3-årsuppföljningen av de patienter som deltog i den kliniska fas I/II-studien avseende behandling av prostatacancer. Det framgår av ett pressmeddelande.

Resultaten visar att en majoritet av patienterna fortfarande saknar detekterbart Prostataspecifikt antigen, PSA. Vidare utvärderades det RhoC-specifika immunförsvaret hos 15 patienter. Hos alla utom en patient som svarade vid 12-månadersuppföljningen, var den RhoC-specifika immuniteten fortfarande intakt efter 3 år, vilket uppges överträffa förväntningarna.

"Det bör noteras att det inte fanns någon placebogrupp i den kliniska fas I/II -studien och att man därmed inte med säkerhet kan dra slutsatsen att patienterna mår bättre än vad de skulle ha gjort om de inte behandlats med RV001", skriver bolaget.

Rhovacs vd, Anders Månsson, kommenterar: “För Rhovac är resultatet av denna studie verkligen utmärkta nyheter. Resultaten överträffade våra förväntningar. Även om antalet patienter i uppföljningsstudien naturligtvis är litet i jämförelse med den pågående placebo-kontrollerade kliniska fas IIb-studien (BRaVac), kunde vi verkligen inte ha önskat oss bättre resultat. Den uppenbara bristen på cancerutveckling i den långsiktiga uppföljningsstudien, och särskilt det i stort sett intakta RhoC-specifika immunsvaret, även efter 3 år, är goda indikationer på långsiktig effektivitet hos vår läkemedelskandidat, något som kommer att vara viktigt för eventuella kliniska fas III-prövningar och kommersialisering. Stort tack till teamet bakom denna studie.”

Aktien stiger runt 14 procent på nyheten.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om CHOSA Oncology

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien CHOSA Oncology

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt